Hangi kolajen ne işe yarar?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Hangi kolajen ne işe yarar?

0

Son zamanlarda sağlık ve güzellik için kolajen kullanımı artıyor. Eğer, bir arayış içindeyseniz hangi kolajen ne işe yarar hakkında bilgiler sunan özel haberimiz size yardımcı olabilir. Sonunda, sizin için en iyi kolajeni seçmek için karar verebilirsiniz.

Hangi Kolajen

Kolajen, vücudumuzda doğal olarak bulunan ve üretilen bir tür proteindir. Saç, cilt, tırnak, organlar, kas, kemik ve eklem sağlığında rol oynar. Yaş, hatalı beslenme alışkanlarına bağlı olarak kolajen üretimi azalabilir. Bu durumda, kolajen takviyesi kullanmak yararlı olabilir. Hangi kolajen ne işe yarar?

İçindekiler

Hangi kolajen benim için uygun?

Kolajen seçimi yaparken, ihtiyaçlarınız cevabı belirleyecektir. Tip 1 ve 3 kolajen, daha çok saç ve cilt üzerinde çalışırken; Tip2 kolajen kemik, kas ve eklem sağlığında etkilidir. Şimdi, düşünü: Sizin hangi kolajene ihtiyacınız var?

Saç ve cilt için hangi kolajen gerekli?

Tip 1 ve 3 kolajen, tüm vücut dahil cilt, saç ve kaşların güçlenip onarılmasında yardımcı olabilir. Piyasa, güzellik kolajeni olarak bilinen bu formu toz, tablet veya sıvı formda tercih edebilirsiniz.

Eklem ve kemik için kolajen hangisi?

Tip2 kolajen kas, kemik ve eklem sağlığın güçlenmesi, ağrıların azalması için yardımcı olabilir. Genellikle tek başına Tip2 içeren kolajen takviyesi bulmak zordur. Bunun yerine, tüm türleri içeren Tip123 kolajen tercih ederseniz, aynı anda tüm ihtiyaçlarınızı karşılar.

Hangi kolajen zayıflatır?

Kolajen takvsiyesi, diyet için yardımcı bir destek olabilir. Çünkü, içeriğindeki protein, vitamin ve mineral sayesinde bütünsel sağlığı güçlendirir. Tokluk süresini uzatıp iştahı dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca, kolajen kullanan pekçok kişi tatlı ve hamur isteğinin azaldığına dair görüş bildiriyor. Kolajen satın alırken, vitamin ve mineral ile güçlendirilmiş markaları tercih edebilirsiniz.

Günde ne kadar kolajen almalıyım?

Aslında, kullandığınız kolajen markasının formuna ve içeriğine göre bu sorunun cevabı değişmektedir. Ancak, genel hatlarıyla bilgi verecek olursak;

Ölçülerde uygun olacaktır. Beraberinde, tam etki görmek için günlük 5.000 mg ve üzeri kolajen kullanımı yararlı olacaktır. Tablet kolajenlerde oran genellikle düşüktür, toz ve sıvı formda daha yüksektir. Satın almadan önce içerik besin değerlerini kontrol edebilirsiniz.

En iyi kolajen takviyesi hangisi?

Vücutta iyi işlenebilmesi ve günlük ihtiyacı karşılaması için 2.000 dalton aralığında kolajen peptit uygun olacaktır. İlaveten, toz veya sıvı formlar daha hızlı etki göstermektedir. Kullanımı alanı yaygındır. Örneğin, toz kolajeni suya, meyve suyuna, soğuk kahveye, yoğurt, ayran veya kefire ekleyip içebilirsiniz.

Ne zaman kolajen kullanabilirim?

Kolajen konusunda yapılan araştırma ve incelemeler sonucu, 30 yaş ve üzeri kadın ve erkeklerde kolajen kullanımı tavsiye ediliyor. Ancak, kişinin fazla kilosu ve zararlı beslenme alışkanları varsa, yaşlanma daha hızlı olacağı için vücutta kolajen üretimi de azalır. Bu yüzden, bu özelliğe sahip kişiler 25 yaşından itibaren kolajen kullanabilir.

Kolajen hangi besinlerde var?

Sadece dışarıdan takviyeye bağlı kalmayıp, yararlı seçimler yaparak beslenmeniz ile vücudun daha çok kolajen üretmesini destekleyebilirsiniz. Aşağıdaki besinler size yardımcı olacaktır:

  1. Sarımsak
  2. Çilek
  3. Biber
  4. Hindi eti
  5. İlikli kemik
  6. Brokoli
  7. Ispanak
  8. Nohut
  9. Tavuk eti
  10. Ahudu
  11. Limon
  12. Şeftali

Gibi besinler içerdekileri vitamin, mineral özleriyle vücutta kolajen üretimini artırmayı sağlar. Bu sayede kullandığınız takviyeye ek olarak, daha çabuk etki görmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, ara çğünde şeftali, çilek tercih edebilir; akşam yemeği için nohutlu brokoli salatası yapabilirsiniz.

Ne kadar süre kolajen kullanmalıyım?

Bu alan uzman kişiler, 3 aylık düzenli kullanım tavsiye ediyor. Vücutta kolajen depoları doluyor; saç, cilt, kemik, kas ve eklemlerde kolajenin olumlu etkisi görülüyor. Senede 2 defa 3 aylık kolajen kürü yapabilirsiniz.

Referans bilgiler: https://acikders.ankara.edu.tr/course/view.php?id=8780

Devamını okumak için tıklayın.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir