Microsoft, Windows’un grafik ve ses sürücü kalitesini artırmak istiyor
  1. Anasayfa
  2. Yazılım

Microsoft, Windows’un grafik ve ses sürücü kalitesini artırmak istiyor

0

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen Computex etkinliğinde, Microsoft’un Lider Yardımcısı (EVP) ve Baş Eser Sorumlusu Panos Panay, Windows 11’in yüksek kalitesini müdafaanın şirketin en kıymetli önceliği olduğunu belirtmişti. Artık ise Microsoft’ta Baş Program Yöneticisi olan Garrett Duchesne, bir Tech Community blog yazısı yayınlayarak şirketin ses ve imaj şoförü değerlendirmesi açısından yaptığı son iyileştirmeleri özetledi. Yeni şoför kıymetlendirme formülü, Netflix ve öbür benzeri uygulamalarda yazılım tabanlı DRM içerik oynatımı sırasında ilgili şoför vakit aşımı problemlerinin giderilmesine yardımcı olacak Yazılım Dijital Hakları İdaresi (SWDRM) katalog tekrar yükleme olaylarına bakacak.

Microsoft, “Katalog yine yükleme olayını tetikleyen SWDRM oynatma özelliğine sahip aygıtların yüzdesi” başlıklı dokümanda şu açıklamayı yapıyor: “İkili evrakları mfpmp.exe’ye yüklerken Kod Bütünlüğü kataloğu yine yükleme olayı yaşayan aygıtlar, Netflix ve öbür uygulamalardan vakit aşımı alabilir. Bu “cihaz tabanlı” tedbir, bu senaryoyu yakalamak için kullanılır. Windows aygıtlarda Görüntü Oynatma sırasında DRM (Dijital Haklar Yönetimi) teknikleri (Yazılım yahut Donanım) kullanılır. Yüzdeyi hesaplamak için örnek alanımız olarak SWDRM oynatma özelliğine sahip tüm aygıtların kümesini kullanıyoruz.”

Bunun yanı sıra şirket, Ses Sürece Objesi veya APO (yazılım tabanlı Dijital Sinyal İşleme) çökmesini daha güzel bir formda düzenlemek istiyor zira mevcut formül çoklukla Ses Çökmesi tedbirinin şoför gönderiminde bir müddet başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu durum, Microsoft’un “Son 7 gün içinde en az bir APO devre dışı bırakılan makinelerin yüzdesi” başlıklı evrakında şöyle açıklanıyor: “Ses APO’ları arka arda en az 10 kere çöktüğünde, Ses hizmeti, kullanıcının kusursuz bir ses tecrübesi yaşaması için APO’nun daha fazla kullanımını devre dışı bırakır. Bu, Ses Çökmesi hesaplamamızın şoför gönderiminde bir müddet başarısız olmasına ve akabinde kelam konusu şoför gönderiminde meseleye neden olan APO devre dışı bırakıldığında tekrar geçmeye başlamasına neden olabilir. Bu hesaplama, o gün içinde ses kullanan aygıtlara kıyasla son 7 gün içindeki APO devre dışı bırakmalarını takip eder (Audio Client Initialize olayı).”

Microsoft, Windows şoförlerini güzelleştirme uğraşlarını sürdürürken, çoklukla gözden kaçan problemler da var. Bu cins problemler bazen Windows 10’un yanı sıra Windows 11’de de ekranla ilgili çeşitli meselelere neden olan ve devre dışı bırakıldığında çoklukla çeşitli yanlışları düzeltebilen bir özellik olan Çok Düzlemli Kaplama (MPO) ile ilgili. Bu yanlışlar ortasında beyaz fare imleci, siyah ekran, beyaz ekran, takılma ve titreme yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir