Klimadan Gelen Rüzgar Sesi
  1. Anasayfa
  2. Teknik

Klimadan Gelen Rüzgar Sesi

Klimadan Rüzgar Sesi Gelmesi Çözümü

0

İçindekiler

Klimadan Rüzgar Sesi Çözümü

Klimadan Gelen Rüzgar Sesi Neden Gelir? Klimadan Gelen Üfleme Sesi Neden Gelir?

Klimalar hayatımızda yaz/kış büyük yer tutmakta. Bazen sorunlar çıkabiliyor ve bu sorunlardan biri de Klimadan gelen rüzgar sesidir. Bunları çözmek için teknik servis ihtiyacı oluşabiliyor. Ama küçük şeyler için de servisi çağırıp yığınla para dökmeye gerek yok.. Klimanın iç ünitesinden rüzgar sesi neden gelir? Klimanın iç ünitesinden üfleme sesi neden gelir? Yazımızda bu soruların cevaplarını bulacaksınız.

Klimadan Gelen Rüzgar Sesi - Klimadan Gelen Üfleme Sesi - Klimadan Gelen Fıs Sesi

Sıcak bir yaz öğleden sonra klimanın havalandırmasından gelen serin esinti kadar rahatlatıcı bir şey yoktur. Bir klima ile sıcağı yenebilirsiniz ve dışarıdaki sıcak hava için kesinlikle endişelenmenize gerek yok. Her geçen gün daha verimli, enerji tasarruflu ve kullanıcı dostu klima modelleri piyasaya çıkıyor.

Bir klimanın çalışmasına bakacak olursak, çok basittir. Bir klimanın serpantinlerinden sıcak hava geçtiğinde, sıcak havanın nemi ortamdan uzaklaştırılır ve bu da bulunduğu ortamın nemini azaltır ve soğumasını sağlar. Ayrılan nem soğuk serpantinler üzerinde yoğunlaşır ve klimadan dışarı atılır.

Arıza

Klimanın iç ünitesinden anlamsız bir şekilde rüzgar sesi geliyorsa ve bunun sebebini bilmiyorsanız öncelikli olarak kontrol etmeniz gereken noktalar şunlardır:

Klimadan Gelen Rüzgar Sesi - Klimadan Gelen Üfleme Sesi - Klimadan Gelen Fıs Sesi

1-) Hava Alıkları – Üst Filtreler

Klimanın iç ünitesinde bulunan ve klimaya hava girerek sirkülasyon oluşturan bölüm. Bu bölümde eğer kirlilik mevcut ise rüzgar veya üfleme sesi gelebilir.

Klimanın İç Ünite Filtreleri Nasıl Temizlenir?

Çok basit olan temizleme işlemi için şu aşamaları izlemeniz yeterli olacaktır.

  1. Klimamızı kapalı konuma getiriyoruz.
  2. Klimanın iç ünitesinin filtre olan bölümünü tespit edip o filtreleri çıkarıyoruz. Çıkarırken dikkat edip filtre tırnaklarını kırmamaya özen göstermemiz gerekmektedir.
    Not: Filtrelerin yeri klimadan klimaya değişim göstermektedir. Bazı klimalarda kapaklı bir sistemin içinde bulunurken bazı klimalarda açıkta duran filtre kullanılmaktadır. Bunun haricinde iç ünitenin üzerinde veya ön kısmında da filtreler bulunabilmektedir. Eğer filtrelerin bulunduğu bölgeyi bilmiyorsanız kataloğundan veya teknik ekibi arayarak bilgilenebilirsiniz.
  3. Çıkardığımız filtreleri su yardımı ile yıkayıp kurutuyoruz. Kurutma işlemini hızlandırmak için fön makinesi kullanılabilir.
  4. Filtreyi çıkardığımız alana tekrar takıyoruz, takarken çentiklerinin iyi oturmasına özen göstermemiz gerekmektedir. Eğer tam oturmazsa filtre işlevini yerine getirmeyip direk iç ünite elemanlarını tozlandırabilir.

İşlemler bu kadar. Bu adımları izlerseniz Klima Filtresini Nasıl Temizlerim Sorusuna cevap bulmuş olursunuz.

Klimadan Gelen Rüzgar Sesi - Klimadan Gelen Üfleme Sesi - Klimadan Gelen Fıs Sesi

2-) İç Pervane (Cross Fan)

Klimanın içinde bulunan silindirik yapıdaki paller ile kaplı iç pervane ünitesinin herhangi bir tahribata uğrayıp uğramadığını kontrol edin. Kontrol etmek için şu aşamaları izleyin.

  1. Klimayı kapatın ve iç pervanenin tamamen durmasını bekleyin.
  2. Kapattığınız klimanın ön plastik hava yönlendiricilerini dikkatli bir şekilde açın.
  3. Yönlendiriciyi açtıktan sonra iç pervaneyi yavaş yavaş el ile döndürerek kontrol edin.

Eğer pervane çok kirli, iç plastiklerinde kırıklar mevcut veya balanslı bir şekilde dönüyor ise bu da rüzgar sesi yapmasına hatta daha ileri yüksek bir ses ile çalışmasına sebep olabilir.

Cross Fan iç ünite motoruna bağlı ve yüksek devirle dönen bir elemandır. Bu sebepten dolayı en ufak balans klima iç ünitesinin tamamen sallanmasına ve daha ağır sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Cross Fan Değişimi için teknik desteğe ihtiyacınız olacaktır. Yeni Cross Fan Takmak zahmetli ve riskli bir işlemdir.

Klima Gazı ve Aparatlarının Fiyatlarına Buradan Bakabilirsiniz.

3-) Klimanın Genel Gaz Seviyesi

Eğer klimanızda gazın tam olmadığını veya klimanızın eskidiğini düşünüyorsanız bu da klimada rüzgar sesi ya da üfleme sesi yapabileceği anlamına gelir. Klima gaz seviyesi normalin altında olması veya hiç olmaması büyük sorun teşkil etmektedir. Bunun çözümü hepimizin bildiği gibi gaz dolumu yaptırmak olacaktır. Gaz dolumunun yapılması için teknik servise ihtiyaç duyacaksınız.

Teknik servis gaz dolumu işlemi için ücret talep etmektedir. Eğer klimanızın garantisi dolmuş ise genel klima tamircileri de bu işlemi yapmaktadır. Bütün klima tamircileri gaz dolumu işlemi için farklı fiyatlar vermektedir. Onun için klima gaz dolumu işlemi yapacağınızda bölgenizdeki klimacıları bulup ayrı ayrı arayıp veya yanlarına gidip fiyat almanız sizin için daha iyi olacaktır.


Diğer Teknik Yazılarımıza Göz Atmak İçin Lütfen Tıklayın.

Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler.

Okumaya Devam Et
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir