Hamilelik Nasıl Rahat Geçirilir Tabi ki bunu en iyi anlayacak ve anlatacak kişi yine aynı şekilde hamilelik geçirmiş kişidir. Bu makalemizde Hamilelik Nasıl Rahat Geçirilir size bunlardan bahsedeceğiz.
Kabızlık hamilelikte çok sık görülen bir durumdur. Yüksek progesterona (gebelikte normal) bağlı olarak bağırsak hareketliliğinin azalmasından kaynaklanır ve bu da daha fazla su emilimine yol açabilir.
Ben de iki kez yaşadım. İlki ilk ayda oldu. Berbattı. İkincisi 13. gebelik haftasında ilk kanamama neden oldu. Bu nedenle tekrar kabızlık yaşamamaya çok dikkat ediyorum. Ve şimdiye kadar oldukça düzenli kalıyorum.
Hamilelik Nasıl Rahat Geçirilir İpuçları
Aşağıdaki ipuçları kişisel deneyimimden alınmıştır:
- Her gün daha fazla sebze ve meyve yiyin. Sebzeler arasında brokoli, lahana, ıspanak ve diğer koyu yeşil yapraklı yeşillikler bulunur. Meyveler arasında elma, portakal, armut, çilek ve greyfurt bulunur. Muz da iyidir, ancak onları sadece ara sıra yiyin.
- Çorba gibi daha sıvı yiyecekler yiyin. Çorba, normal yiyeceklerden daha fazla olmasa da besin içerir ve sindirimi kolaydır. Ayrıca çorba, sisteminize daha fazla sıvı katar. Mesela ben çifte fırında patates yemek yerine közlenmiş kırmızı biber, pırasa ve patates kremalı çorba veya mantarlı mercanköşklü patates çorbası yapıyorum. Kızarmış tavuk yemek yerine kremalı tavuk çorbası, tavuk şehriye çorbası veya rendelenmiş tavuklu tortilla çorbası yapıyorum.
- Bol su için. Her gün 6-8 bardak su için. Bazen bir bardak portakal suyu veya sebze suyu da yardımcı olur. Çay, kahve ve soda gibi kafeinli içecekleri günde 1-2 fincandan fazla olmayacak şekilde sınırlayın. Kafein alımını günde dört fincan kahveye eşdeğer olan 300 mg kafeinle sınırlayın. Neredeyse onlardan kaçınırım ve sadece su, süt, meyve suyu ve sebze suyu içerim.
- Arada bir egzersiz yapın. Haftada iki kez 15-30 dakikalık tempolu yürüyüş, bağırsak hareketine yardımcı olur. Ancak, uygulayıcınız tarafından önerilmeyen herhangi bir şiddetli egzersizden kaçının.
Sevgili okuyucular, kabızlık ile ilgili herhangi bir deneyiminiz var mı veya buna karşı savaşmak için ipuçlarınız var mı? Yorumlarınızı paylaşmayı ihmal etmeyin.
Diğer Bebek İle İlgili Yazılarımız İçin Lütfen Tıklayınız.