Dijital Kameralı Bebek Telsizleri Çocuklar İçin Güvenli mi?
  1. Anasayfa
  2. Teknik

Dijital Kameralı Bebek Telsizleri Çocuklar İçin Güvenli mi?

0

Günümüzde neredeyse her şey dijital hale geldi. Dijital kameralar, cep telefonları, bilgisayarlar ve hatta mikrodalga fırın, süpürge gibi basit ev aletlerinin tümü dijital teknolojiye geçti. Bununla birlikte, birçok kişinin artan endişesi, özellikle genel olarak çocuklara yakın bir mesafeye yerleştirilen dijital kameralı bebek telsizleri gibi cihazlarda, bu yüksek teknolojili şeylerin sağlığımız için güvenli kabul edilip edilemeyeceğidir.

Bebek Dijital Kamerası
Photo by clark cruz

Günümüzde pek çok ebeveyn, çocuklarına göz kulak olmalarına yardımcı olması için dijital kameralı bebek telsizleri kullanırlarsa, çocuklarını çok fazla elektromanyetik radyasyona maruz bırakabileceklerinden ve bunun çocuğun sinir sisteminde önemli hasara yol açabileceğinden korkmaktadır. Ne de olsa çocuklar, sistemleri bu kadar genç yaşta gelişmeye devam ettiği için hasara çok daha yatkındır. Bu nedenle, bu ebeveynlerin çoğunun bilmek istediği soruyu soruyoruz, çocuklar için dijital bebek telsizi kullanmak gerçekten güvenli mi?

İçindekiler

Elektrosmog Nedir ve Sağlığımızı Nasıl Tehdit Eder?

Elektrosmog, televizyonlarımız, telsiz telefonlarımız, mikrodalga fırınlarımız ve dijital bebek telsizlerimiz gibi evimizde yaygın olarak kullanılan cihazların yaydığı elektromanyetik enerjidir. Elektrosmog’a çok fazla maruz kalmanın vücudun sinir sistemini etkileyen sağlık sorunlarına yol açabileceğini iddia eden yıllar boyunca çalışmalar yapılmıştır. Bir kişi, çocuklarda baş ağrısı, rahatsız edici uyku düzenleri, kronik yorgunluk ve anormal davranış kalıpları gibi başlangıç belirtilerine sahip olabilir.

Dijital Kameralı Bebek Telsizleri Elektrosmog Aygıtlardan Ne Kadar Faklıdır?

Modern kameralı bebek telsizlerinin dijital teknolojisinde kullanılan elektromanyetik enerjinin büyük olasılığı nedeniyle, birçok ebeveyn çocuklarının güvenliğinden endişe duymaktadır. Ancak diğer yandan bu dijital telsizleri üreten firmalar, kameralı bebek telsizlerinin yaydığı radyasyon miktarının çocuklar için ciddi tehlike oluşturmayacak seviyelerde olduğunu iddia ediyor.

Phillips, cihazlarının yaydığı elektrosmog seviyesinin uluslararası olarak kabul edilen güvenlik normlarından 10.000 kat daha düşük olduğunu iddia eden bu imalat şirketlerinden biridir. Şirket ayrıca, ebeveynlerin tam bir gönül rahatlığına sahip olmaları için izleme cihazını çocuktan en az bir metre uzağa yerleştirebilecekleri bir tavsiye de ekliyor.

Bu tür teknolojilerde dijitalleşmenin birçok faydası vardır, ancak gerçekten çok az risk söz konusudur. Bebek telsizlerinin dijital modellerinin, eski analog sürüme kıyasla daha iyi olduğu yıllar içinde kanıtlanmıştır. Bu modellerin ayrıca aile için mahremiyet sağlamada çok daha iyi olduğu kanıtlanmıştır. Ancak, çocuklarının güvenliğinden endişe duyan birçok ebeveyn için modern teknolojiye geçmek kesinlikle korkutucu olabilir.

Güvenli Mesafe Nedir?

Ancak, telsizi bebekten güvenli bir mesafeye (en az bir metre) yerleştirmek ve bebek odasına televizyon veya bilgisayar gibi çok fazla başka cihaz eklememek gibi belirli önleme yöntemlerini nasıl ayarlayacağını bildiği sürece, çocuğun sağlığına verilen zarar büyük ölçüde önlenebilir. Kameranın çocuktan uzaklığının çok önemli olduğunu daima unutmayın.

Telsizin çocuktan uzaklığı ne kadar büyük olursa, radyasyona maruz kalma miktarında da o kadar büyük bir azalma olur. Günümüzde çoğu imalat şirketi, ürünlerini sağlığı daha az tehdit edici hale getirmek için geliştirmektedir.

Sonuç olarak, ebeveynler, özellikle birçok faydası nedeniyle yüksek teknoloji ürünü dijital kameralı bebek telsizlerini tercih etme seçeneğine her zaman sahip olabilirler, ancak çocuğun güvenliğine ilişkin korku hala mevcutsa, riskleri en aza indirmek için her zaman takip edilebilecek önlemler olduğunu unutmayın.


Sağlık İle İlgili Diğer Bilgileri Sağlık Kategorisinden İnceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Uzuv Kopmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir