Microsoft 1975 yılında Bill Gates ve Paul Allen paydaşlığı ile kurulan bir şirkettir. Günümüzde sahip olduğu rezervi ve yaklaşık olarak 60 binden fazla çalışanı ile şirket, yazılım dünyasında en güzellerden biri olarak çalışmalarına devam eder. Birinci etapta bir bilgisayar firması olarak üretime başlayan Microsoft şirketi, ilerleyen vakitlerde geliştirdiği teknolojilerin de yardımıyla bir bilişim devi haline gelir ve münasebetiyle günümüzde de öne çıkan şirketler ortasında yerini alır.
Günümüzde hala hem yazılım hem de donanım alanında birçok yeni gelişmeye imza atan Microsoft, geliştirdiği yeni eserler ile tüketicilere hizmet sunmaya devam eder. Kullanıcılar sahip oldukları Microsoft hesabı ile hem işletim sistemi hem depolama servisi hem de mail üzere birçok alandan tek bir hesap sayesinde faydalanır. Tek Microsoft hesabı ile birçok imkan tanıyan sistem uygulama mağazası olan Microsoft Store ile de ön plana çıkar. Kullanıcılar Microsoft Store’un kullanımı kademesinde açılmaması üzere sorunlar ile karşılaşabilir.
Windows işletim sistemlerinde gündelik olarak kullanılan Microsoft Store, çeşitli nedenlere bağlı olarak vakit zaman kusur verir. Kolay uygulamalardan gelişmiş uygulamalara kadar birçok uygulamayı bünyesinde barındıran Microsoft Store açılmıyor sorunu işletim sistemi içerisinde en çok görülen yanlışlar ortasında yer alır. Bu sorunu çözmek ise imkansız değildir. Fakat sorunun kaynağına bağlı olarak biraz vakit alabilir.
Microsoft Store Açılmıyor Probleminin Çözümü
Microsoft Store’un açılmadığı durumlarda yapılabilecek olan birçok tahlil prosedürü mevcuttur. Birinci olarak kullanıcılar bilgisayarlarının saat ve takviminin şimdiki olması noktasında dikkatli olmalıdır. İkinci olarak var olan sorunu çözmek ismine işletim sisteminde bulunan ‘Sorun Giderici’ açılır ve çalıştırılır. Bir öteki usul olarak üçüncü usul ise Microsoft Store Yükleme Hizmeti’nin tekrar başlatılmasıdır.
Bu formülden de başarılı sonuç almayan kullanıcılar Microsoft Store’u sıfırlayabilir, önbelleği temizleyebilir ya da varsayılan ayarlarına geri döndürebilir. Bu noktada yapılabilecek son prosedür ise Microsoft Store’un bilgisayardan kaldırılıp yine yüklenmesidir. Kullanıcılar bu usuller ile sorunları çarçabuk tahlile kavuşturur.
Microsoft Store Üzerinden Nasıl Uygulama Alınır?
Windows 7, Windows 8.1 sürümüne sahip bilgisayarı kullanan ve sonrasında Windows 10 sürümü olan bir bilgisayara geçiş yapan kullanıcılar Microsoft Store üzerinden çarçabuk oyun ya da uygulama alabilir. Her aygıt üzerinden tanınan Microsoft Store fiyatlı ya da fiyatsız birçok uygulamayı bünyesinde barındırır. Kullanıcılar Microsoft Store üzerinden uygulamaların değerlendirmelerini ve kullanıcı yorumlarını çarçabuk görebilir.
Münasebetiyle Microsoft Store inançlı ve rahat bir formda uygulama ya da oyun satın alma evresinde kullanıcılara kolaylık sağlar. Microsoft Store üzerinden uygulama indiren her kullanıcı istediği aygıt üzerinden bu uygulamaları etkin olarak kullanabilir. Tıpkı vakitte uygulamalar bu üzere durumlarda kullanıcıların daima olarak son özelliklere sahip olması için otomatik olarak güncelleştirilir ve böylelikle kullanıcılara daha uygun bir uygulama tecrübesi sunulur. Kullanıcılar bir uygulama ya da oyun satın almak için bu adımları izlemelidir;
- Başlat düğmesine basılır ve akabinde başlat üzerinden Microsoft Store’a tıklanır.
- Microsoft Store içerisinde uygulamalar ve oyunlar sekmesi açılır.
- Uygulamalar ve oyunlar sekmesi içerisinde tercihe bağlı olarak özel bir kategori içerisinden ya da genel olarak tüm uygulama ve oyunlar ortasından istenilen uygulama ya da oyun bulunur.
- İndirilmek istenilen uygulama ya da oyun bulunduktan sonra yan kısımda bulunan ‘‘Al’’ tuşuna basılır.
- Uygulama ya da oyuna sahip olma basamağının tamamlanması için istenildiği durumlarda Microsoft hesabı ile giriş yapılır ve satın alma süreci tamamlanır. Uygulamanın inme mühletinin bitmesi ile kullanıcılar rahatlıkla kullanıma başlar.