Sağlık ve güzellik için kolajen besin takviyesi kullanmayı düşünüyor musunuz? Kolajen gece mi içilir sorusuna ve kilo üzerine etkisi, şişkinlik yapar mı, kaç yaşında içilmeli gibi en çok merak edilenlere cevap veriyoruz. Bu sayede, en etkili biçimde kullanıp fayda görebilirsiniz.
Günümüzde Tip1, Tip2, Tip3 kolajen bulunmaktadır. Bunlardan ikisi saç ve cilt için çalışırken, biri kas, kemik ve eklem sağlığı için yararlıdır. Hepsini bir arada sunan kolajen markaları vardır. İhtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz.
İçindekiler
Kolajen gece mi içilir?
Vücudumuz, biz gece uykudayken kendini yeniliyor. Bu gücü artırmak için gece yatmadan önce kolajen kullanımı tavsiye ediliyor. Elbette, bazı kolajen türlerine göre gündüz veya gece içmek önerilmektedir. Örneğin, toz ve sıvı kolajen gece, tablet kolajen gündüz saatlerinde alınmaktadır.
Kolajen kaç yaşında kullanılmalı?
Kolajen kullanımı hakkında en çok merak edilen konulardan biri, yaş sınırıdır. Genel hatlarıyla 30 yaş ve üzeri ise takviye alınması uygun görülüyor. Ancak, kişide bazı hastalıklar, zararlı beslenme nedeniyle fazla kilo varsa, 25 yaşında da kolajen kullanıldığı görülmüştür.
Kolajen gece mi gündüz mü alınmalı?
Aslında zamanlama olarak size en doğru bilgiyi, üretici firma vermektedir. Pekçok kolajen markasının üzerinde kolajen gece mi içilir yoksa gündüz mü içilir hakkında yazı bulunmaktadır. Likit veya toz kolajen ise uyumadan önce, tablet kolajen ise kahvaltı veya öğle yemeğinden sonra tok karnına içebilirsiniz.
Hangi kolajen ne işe yarar?
Yukarıda belirttiğimiz gibi kolajen türlerinin çalıştığı ve etki ettiği alanlar farklıdır. Saç ve cilt güzelliği için Tip1-3 kolajen, eklem, kemik ve kas sağlığı için Tip2 kolajen kullanabilirsiniz.
Kolajen günde kaç tane içilir?
Yine bu sorunun cevabı, kolajenin içerdiği mg doza göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, 5.000 mg ve üzeri içeren sıvı ve toz kolajenlerin günde bir tane içilmesi yeterlidir. Birinde 1.000 mg bulunduran tablet kolajenler ise günde 2 veya 3 tane alınmaktadır. Kesin bilgi için kolajen besin takvsiyesi kutusu üzerindeki yazıları dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz, bu sayede kolajen günde kaç kez içilir sorunuz için en doğru cevabı bulmuş olursunuz.
Kilo vermek için takviye kolajen gece içebilir miyim?
Bir tür protein olan kolajen, tokluk süresinin uzamasına, tatlı ve hamur isteğinin kesilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, kasları beslediği için daha çok çalışıp kalori yakmasını ve sonucunda kilo verilmesini destekleyebilir. Bu bağlamda, kolajen kilo aldırır mı sorusunun cevabı hayır, kolajen kilo verdirir mi ise evet olabilmektedir.
Kolajen gece içilirse gaz yapar mı?
Çeşitli vitamin ve mineraller bulunduran, balık veya sığırdan elde edilen kolajen, ilk günlerde şişkinlik veya gaz yapabilir. Çünkü, daha önce hiç kullanmadığınız bir bileşen vücuda girmekte ve yabancılamaktadır. Ancak, bu etki kalıcı değildir. Kolajen düzenli kullanmaya devam ettikçe kilo vermeye yardımcı olabilir ve gaz, şişkinlik, ödem şikayetleri ortadan kalkar.
Kolajen gece mi içilirse faydalı olur?
Aslında burada düzenli ve tavsiye edilen sürede kullanım çok daha önemlidir. Sağlık uzmanları, 3 aylık kolajen kürü önermektedir. Bu sayede kolajen depoları dolmaya başlıyor ve olumlu etkileri saç, cilt, deri, kas, eklem ve kemikte görülüyor. Dediğimiz gibi kolajen markası, satışa sunmadan önce araştırma geliştirme çalışmaları yaptığı için ürünün gece mi yoksa gündüz mü kullanılacağına en iyi kararı verir, onların tavsiyesini dinlemekte fayda var.
Kolajen kilo aldırır mı?
Hayır, kolajen kilo aldırmaz. Ancak, az önce bahsettiğimiz gibi ilk kullanılan günlerde geçici şişkinlik, ödem yapabilir. Vücudunuz alışmaya başladıkça sindirimi de kolay olur ve uyum sağlar.
Ne kadar süre kolajen kullanmalıyım?
Yaşa göre kolajen kürü öneriliyor. Örneğin, 50 yaşına kadar senede 2 kez, 50 yaşından sonra senede 3 kez kolajen kullanabilirsiniz. Tabii ki her durumda 3 aylık düzenli kullanıma devam edilmesi gerekmektedir. Bu sürede kolajen bulunan besinler tüketimini artırarak takviyeden daha fazla yarar görebilirsiniz.
Üniversiteden kolajen bilgisi: http://journal.acibadem.edu.tr/en/pub/issue/61319/914491